В Німеччині знайшли раніше невідомий музичний твір Моцарта

В Німеччині знайшли раніше невідомий музичний твір Моцарта

У бібліотеці міста Лейпциг (Німеччина) виявили раніше невідомий музичний твір Вольфганга Амадея Моцарта, ймовірно написаний ним у підлітковому віці.

Про це повідомляє The Guardian.

Твір датовано серединою-кінцем 1760-х років, складається з семи коротких композицій для струнного тріо та триває приблизно 12 хвилин.

Дослідники знайшли його під час оновлення каталогу Кьохеля, який містить архів робіт Моцарта.

Хоча рукопис не був написаний самим Моцартом, це копія, створена близько 1780 року. Новий твір був представлений у виконанні струнного тріо на прем'єрі каталогу в Зальцбурзі, його офіційна прем'єра в Німеччині відбудеться в Лейпцизькій опері 21 вересня.

Назва твору - "Ganz kleine Nachtmusik" ("Трохи нічної музики"). В каталозі він позначений як унікальний екземпляр, створений до першої подорожі Моцарта до Італії.

Довідка.

Моцарт народився 27 січня 1756 року в Зальцбурзі. У 14 років він став наймолодшим членом Болонської консерваторії та був нагороджений орденом Золотої шпори.

Моцарт разом з Йозефом Гайдном і Людвігом ван Бетховеном є одними з найвидатніших композиторів класичної Віденської школи.

Помер у віці 35 років через хворобу. На момент смерті його родина була настільки бідною, що не змогла забезпечити йому окреме поховання.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на 71-му році життя помер рідний брат Майкла Джексона.

Головне