В Німеччині створили спецпідрозділ для протидії російській дезінформації

В Німеччині створили спецпідрозділ для протидії російській дезінформації

Влада Німеччини вирішила створити спеціальний підрозділ, який протидіятиме російській дезінформації. Про це пише Bloomberg.

Новий спецпідрозділ було створено відповідно до стратегії національної безпеки ФРН, у якій росію визнано головною загрозою для безпеки Німеччини.

Пропозиція створити підрозділ для боротьби з російською дезінформацією належить трьом міністерствам ФРН - внутрішніх справ, закордонних справ та юстиції.

Першочергово до нової підрозділу увійдуть 10 спеціальних аналітиків. Згодом кількість співробітників має збільшитись до 20 осіб. Група зосередиться на виявленні та розвінчанні дезінформаційних операцій у соцмережах, зокрема тих, які спонсорує росія. Також учасники групи будуть запобігати дезінформаційним кампаніям та знешкоджувати їх ще до розгортання.

"Загроза нашій демократії від шпигунства, диверсій, дезінформації та кібератак досягла нового виміру", - прокоментувала створення спецгрупи міністерка внутрішніх справ ФРН Ненсі Фезер.

Як повідомляли "Ми-Україна", канцлер Німеччини Олаф Шольц назвав несерйозними пропозиції російського диктатора Володимира Путіна щодо "мирних переговорів"

Головне