В найбільшому аеропорту Пакистану підірвали китайський конвой

В найбільшому аеропорту Пакистану підірвали китайський конвой

У Пакистані підірвалась колона автомобілів китайської компанії Port Qasim Electric Power Company Limited. Вибух прогримів напередодні ввечері поблизу міжнародного аеропорту Карачі, пише The Independent.

За даними посольства КНР в Пакистані, внаслідок нападу загинули щонайменше двоє китайських громадян, ще один отримав поранення. Пакистанська поліція повідомляє про десятьох поранених, один з яких у критичному стані.

Відповідальність за теракт взяла на себе сепаратистська організація "Армія визволення Белуджистану", яка виступає за відокремлення однойменної провінції від Пакистану. Угруповання звинувачує уряд у несправедливому розподілі доходів від китайських проєктів у багатому на корисні копалини регіоні.

Напад стався напередодні саміту Шанхайської організації співробітництва в Ісламабаді. Це також черговий удар по китайсько-пакистанському економічному коридору - масштабному інфраструктурному проєкту в межах ініціативи "Один пояс, один шлях".

Міністр внутрішніх справ провінції Сінд Зіяул Хасан Ланджар припускає, що вибух міг бути спричинений саморобним вибуховим пристроєм. Очевидці повідомляють, що вибух був настільки потужним, що його було чути по всьому місту.

"Талібан", який керує сусіднім Афганістаном, висловив занепокоєння через ескалацію напруженості між урядом Пакистану та "прихильниками політичної опозиції". Таліби закликали пакистанську владу відреагувати на це "розумним і реалістичним чином".

Нагадаємо, цьогоріч у березні терорист-смертник атакував колону китайських інженерів, убивши п'ятьох. У квітні 2022 року "Армія визволення Белуджистану" взяла на себе відповідальність за напад біля Університету Карачі, внаслідок якого загинули троє китайських викладачів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, минулого місяця у Пакистані розбився гелікоптер Мі-8 з трьома російськими пілотами на борту.

Головне