В МЗС України відреагували на звинувачення росії у підготовці підриву дамб у Києві та Каневі

В МЗС України відреагували на звинувачення росії у підготовці підриву дамб у Києві та Каневі

В Міністерстві закордонних справ України прокоментували звинувачення росії про наміри української влади щодо підриву дамб Київської ГЕС, Канівського водосховища та іншої інфраструктури.

Про це повідомляє МЗС України. 

В міністерстві заявляють, що не існує жодних реалістичних мотивів для України руйнувати власну інфраструктуру або створювати загрози для своїх громадян.

“Що стосується “покладання провини на рф”, то російський режим сам чудово справляється з цим завданням власними воєнними злочинами. Варварський удар російської ракети по дітям у головній дитячій лікарні України “Охматдит” свідчить сам за себе”, - йдеться у повідомленні.

Українська сторона підкреслює, що єдиною причиною загроз для цивільних людей і руйнувань критичної інфраструктури в Україні є російська агресія. В разі будь-яких намірів з боку росії стосовно дамб чи інших об'єктів, відповідальність за такі дії несе виключно держава-агресор.

“Справжньою метою таких заяв Москви є намагання залякати українське суспільство та ввести в оману міжнародну спільноту та медіа. росія вже багато разів демонструвала таку стратегію: звинувачувати інших у тому, що вчиняє чи планує вчинити сама”, - додали у МЗС.

МЗС закликає міжнародні медіа не ставити знак рівності між українськими та російськими заявами, а надавати контекст та історичну перспективу при цитуванні російських офіційних осіб.

Раніше у російському Міністерстві закордонних справ стверджували, що Україна, за їхніми словами, готує підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища, щоб звинуватити в цьому росію.

Як писали "Ми-Україна" раніше, представниця російського МЗС Марія Захарова заявила, що Україна буцімто влаштує підрив дамб Київської ГЕС та Канівського водосховища. У Центрі протидії дезінформації повідомили, навіщо робить такі заяви.

Головне