В МЗС Польщі підтримали пропозицію бити західною зброєю по цілях в рф

В МЗС Польщі підтримали пропозицію бити західною зброєю по цілях в рф

Міністр закордонних справ Радослав Сікорський підтримав ідею дозволити Україні використовувати західну зброю для ударів на території російської федерації.

У своєму інтерв'ю для The Guardian він висловив думку, що Європі потрібно краще вміти грати в гру ескалації, щоб змусити російського терориста Володимира Путіна розуміти свої наміри.

Відповідаючи на питання про можливість, що Україна може атакувати військові об'єкти на території рф, Сікорський сказав:

"росія вже завдає ударів по електромережі України, зерновим терміналам та газосховищам, цивільній інфраструктурі. Операція ведеться зі штабу в Ростові-на-Дону. Крім того, Росія не вагається використовувати ядерну зброю".

Він зауважив, що постійне оголошення червоної лінії лише змушує Москву адаптувати свої ворожі дії до постійно змінних обмежень.

Раніше генсек НАТО Єнс Столтенберг вважає, що час переглянути обмеження щодо використання Україною наданої зброї проти цілей на території рф настав для окремих союзників.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц виступив проти використання Києвом західної зброї для ударів по території росії. Таку ж думку має віцепрем'єр-міністр Італії Маттео Сальвіні. Міністр закордонних справ Італії Антоніо Таяні підтримав позицію віцепрем'єра.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Данія та інші країни ЄС планують інтеграцію України в європейську оборонну промисловість.

Головне