В молодшій школі в Теннессі відкриють "Клуб сатани після уроків": батьки обурені

В молодшій школі в Теннессі відкриють

Організація "Клуб сатани після уроків" (After-School Satan Club, ASSC) оголосила про відкриття своєї чергової філії у початковій школі округу Мемфіс-Шелбі, що у штаті Теннессі. У батьків та релігійних лідерів ця новина викликала обурення, пише The Guardian. 

Видання пояснює, що ASSC є визнаною на федеральному рівні некомерційною організацією та складовою нацпрограми післяшкільної освіти з місцевими відділеннями в низці американських штатів. Попри те, що назва клубу викликає асоціації з сатанізмом, в самій організації запевняють, що їхні гуртки - світські і "сприяють самостійній освіті, підтримуючи інтелектуальні та творчі інтереси студентів".

У ASSC говорять, що їхні клуби створені для підтримки права на свободу віросповідання та для пропаганди наукової методології в освіті, а сатана використовується як символ свободи волі, гуманізму та антиавторитаризму. Окрім того, за словами керівництва організації, такі гуртки вони відкривають "лише у тому випадку, якщо на території кампуса діють інші релігійні групи", такі як наприклад євангелістський біблійний "Клуб хороших новин".

Попри запевнення "Клубу сатани після уроків" батьків дітей та релігійна громада виступила категорично проти застування такого клубу. 

"Не можу повірити… це школа від дитячого садка до п'ятого класу і сюди пускають сатанинський клуб?", обурилась Дженні Кінкейд, бабуся однією з учениць. 

Місцева поліція вже заявила, що перешкоджати відкриттю клуба не буде.

"Я не підтримую переконання цієї організації, які знаходяться в центрі останніх заголовків. Проте я підтримую закон", - пояснив в.о. суперінтенданта округу Мемфіс-Шелбі.

Нагадаємо, на сьогодні лише третина дітей в Україні має змогу відвідувати дитячі садочки і школи, адже інші заклади не мають поруч укриттів.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у грудні у Міністерстві внутрішніх справ повідомили, що відтепер поліцейські будуть нести службу в усіх навчальних закладах.
 

Головне