В Мінську 15-річна учениця замінувала ТЦ

В Мінську 15-річна учениця замінувала ТЦ

В Мінську правоохоронці встановили особу 15-річної дівчини, яка від імені знайомого організувала замінування торговельного центру. 

Відомо, що у фігуранти відбувся конфлікт з молодим чоловіком, якого вона знала лише з листування в соцмережах. Щоб залякати школярку, співрозмовник пригрозив замінувати від її імені торговий центр. Тоді мінчанка задумала вчинити аналогічний злочин лише з використанням даних свого кривдника.

"Дівчина звернулася за допомогою до виконавця, який проживає за кордоном, який погодився за символічну суму зателефонувати до одного з білоруських відомств та повідомити про закладену бомбу. Отримавши гроші, він надав замовниці підтверджуючу аудіозапис", - йдеться в повідмленні.

Зазначається, що стосовно неповнолітньої порушено кримінальну справу за свідомо неправдиве повідомлення про небезпеку.

Нагадаємо, що поліцейські Миколаївщини затримали неповнолітнього мешканця Кам’янського, який заробляв на сватингу та доксингу, пропонуючи фейкові повідомлення про надзвичайні випадки та оприлюднення особистої інформації.

Як писали “Ми-Україна” раніше, сотні шкіл у Чехії та Словаччині отримали електронні листи про те, що навчальні заклади будуть заміновані.

Головне