Україна скасує призов і повністю перейде на контрактну армію, - Резніков

Україна скасує призов і повністю перейде на контрактну армію, - Резніков

Міністр оборони України Олексій Резніков розповів, що планують змінювати роботу військкоматів. На його думку, Територіальні центри комплектування та соціальної підтримки мають перетворитися на сучасні ЦНАПи.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Ми-Україна" 8 липня.

За його словами, всю "радянську спадщину", яку зараз мають українські військкомати, "потрібно принципово змінювати, робити інший підхід, максимальна цифровізація. Умовно кажучи, військкомати мають стати ЦНАПами". 

Він підкреслив, що Україна має намір перейти повністю на контрактну армію. 

"Нам потрібно змінювати підхід, потрібно скасовувати заклик, робити професійну армію, але робити зрозумілий пошаровий реєстр резерву на випадок повномасштабної війни, на випадок вторгнення. Це означає, що головним нашим капіталом є люди і з ними треба працювати", – пояснив Резніков.

Нагадаємо, міністр оборони переконаний, що Україна зможе стати членом НАТО. На його думку, країни Альянсу зацікавлені, щоб Україна приєдналася до них, адже має досвід протистояння рф.

“Якщо рф – це головна загроза для НАТО, то в мене питання до міністрів оборони: Якщо тільки одна країна у світі має реальний успішний досвід боротьби з рф на полі бою, використовуючи сучасне озброєння, то які вам ще треба аргументи, щоб запросити Україну”, – зауважив Резніков.

Голова оборонного відомства зазначив, що вступ до Альянсу – це політичне рішення лідерів країн НАТО.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, посол України в Бразилії Андрій Мельник послав “до біса” німецького дипломата.

Головне