В Міноборони вже напрацювали модель "цифрової ВЛК", - Черногоренко

В Міноборони вже напрацювали модель

Міністерство оборони України розробило цифрову реформу військово-лікарських комісій, яка дозволить зменшити навантаження на комісії та зробить процес їх проходження більш прозорим.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України з питань цифровізації Катерина Черногоренко на брифінгу.

За її словами, наразі розробляється проєкт змін до нормативно-правових актів. Цифрова команда вже готова технічно реалізувати функціонал.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Фальшиві інвалідності та мільйони доларів: усе, що відомо про скандали зі МСЕК

Черногоренко відзначила, що цифрова реформа дозволить надати можливість військовозобов'язаному та військовослужбовцям отримати медичний висновок в будь-якому зручному цивільному закладі охорони здоров'я.

"Таким чином ми розділяємо медичний висновок на дві частини. На медичну частину... і на адміністративну частину, яка знаходиться саме в площині Міністерства оборони", - пояснила Черногоренко.

Крім того, вона зазначила, що з технічної точки зору зробити таку електронну взаємодію не є складним викликом. Це дозволить розвантажити ВЛК та запобігатиме потенційним зловживанням.

Нагадаємо, працівники ДБР затримали трьох посадовців Голосіївського РТЦК та СП міста Києва та трьох цивільних, які організували схему ухилення від мобілізації. Під час обшуків вилучили понад 1,2 мільйона доларів готівкою та кілька елітних автомобілів.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, Служба безпеки України та Національна поліція затримали злочинну групу, яка тероризувала мешканців Черкас і вимагала гроші з місцевих підприємців під виглядом повернення неіснуючих боргів.

Головне