В Міноборони вперше показали дослідний зразок причіпної "Богдани"

В Міноборони вперше показали дослідний зразок причіпної

Україна вперше показала іноземним партнерам експериментальний зразок причіпної артилерійської установки "Богдана".

Про це повідомляє Міністерство оборони України.

На відео на кілька миттєвостей з'являється фрагмент з цією установкою, яку в описі згадують як самохідну артилерійську систему.

Ще на початку серпня повідомлялося, що в Україні ведеться розробка причіпної 155-мм артилерійської установки на базі артилерійської частини від колісної установки 2С22 "Богдана". Вже тоді було відомо, що розглядався більш економічний варіант, де перевірена артилерійська частина була встановлена на лафет радянської артилерійської системи.

У якості можливих платформ розглядалися кілька варіантів причіпних 152-мм артилерійських систем, таких як "Мста-Б", "Гіацинт-Б" і Д-20.

З відео видно, що причіпну версію "Богдани" розмістили на лафеті 152 мм артилерійської системи 2А36 "Гіацинт-Б" із певними конструктивними змінами. Також у цієї версії відсутній захисний щиток, а механізм наведення установки зазнав деяких модифікацій.

Крім цього, під час презентації іноземним партнерам показали новітні зразки зброї вітчизняного виробництва. Серед них - ПТРК "Стугна", різні бронеавтомобілі, а також різноманітні дрони - від БпЛА до наземних камікадзе.

"Ми маємо унікальні розробки, які вже пройшли випробування в боях та допрацьовані розробниками до певного еталона. Запрошуємо світових виробників зброї та інвесторів до співпраці, щоб разом зміцнити нашу обороноздатність", — зазначив заступник міністра оборони Дмитро Кліменков.

Як писав "Ми-Україна" раніше, поранений у Краматорську журналіст Reuters Іван Любиш-Кірдей остаточно вийшов із коми.

Головне