В Міноборони розповіли, скільки поранених військових повертаються до служби після реабілітації

В Міноборони розповіли, скільки поранених військових повертаються до служби після реабілітації

В Україні понад 75% поранених військових повертаються до служби після проходження реабілітації.

Про це повідомила заступниця міністра оборони України Наталія Калмикова на першому щорічному міжнародному Конгресі з військової медицини та ментального здоров'я "Воїн: життя, здоров'я, боєздатність", передає "Інтерфакс".

"У нас дуже високий відсоток якісної реабілітації, повернення в стрій. Це відзначають і західні партнери, ті країни, які ніколи не мали такого досвіду, такої війни, як у нас. Це понад 75% поранених. Вони після поранення різного ступеня тяжкості", – розповіла вона.

За її словами, в більшості медичних закладів зараз працюють мультидисциплінарні команди, які надають реабілітаційні послуги.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Військовий облік та мобілізація жінок: хто має оновити дані та як призиватимуть за новим законом

"Лікування та реабілітація починаються одночасно, це не відбувається окремо. Реабілітація зараз проводиться у всіх закладах охорони здоров'я, як цивільних, так і військових", – додала заступниця міністра.

Варто додати, що ветерани та демобілізовані військові зустрічаються з низкою труднощів під час повернення до цивільного життя. Попри це 75% з них вже вдалось це зробити, свідчить свіже дослідження.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Україні надаватимуть офіцерські звання лікарям без військової кафедри.

Головне