В Міноборони розповіли, скільки добровольців рекрутуються щомісяця

В Міноборони розповіли, скільки добровольців рекрутуються щомісяця

В Україні кожного місяця набирають близько 6500 добровольців, для охочих захищати країну є понад 10 000 вакансій.

Про це повідомив представник Міністерства оборони Олексій Бежевець під час відкриття Центру рекрутингу української армії у Черкасах.

Він зазначив, що громадяни можуть обрати вакансії кухарів, ремонтників, юристів, операторів безпілотників, медиків та інших фахівців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки мають платити мобілізованим і контрактникам: все, що потрібно знати про грошове забезпечення, доплати та допомогу

"Рекрутуватися можна до всіх Сил оборони, включно з ЗСУ, Національною гвардією України, Службою безпеки України, Державною прикордонною службою України", - сказав Бежевець.

Також в Міноборони підкреслили, що в Центрі і його околицях не видаватимуть повістки, оскільки це заборонено відповідними нормативами.

Раніше у Гештабі заявляли, що під час добровільного вступу до ЗСУ, можна гарантовано зарахувутися у пріоритетні підрозділи. Для непріоритетних підрозділів процес складніший. Командир такої частини повинен подати обґрунтоване клопотання з переліком потенційних новобранців до вищого військового керівництва. Ці списки узагальнюються та передаються до Генштабу.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Дніпрі чоловік кинув гранату під авто, йому загрожує до семи років в’язниці.

Головне