В Міноборони назвали кількість загиблих від ворожих мін українців з початку війни

В Міноборони назвали кількість загиблих від ворожих мін українців з початку війни

З початку повномасштабного вторгнення в Україні через ворожі міни та вибухонебезпечні предмети загинули 277 осіб, у тому числі 14 дітей. Про це повідомили у Головному управлінні протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України.

За даними відомства, з початку повномасштабної війни через ворожі міни та вибухонебезпечні залишки війни в цілому постраждали 889 осіб. З них:

  • 277 осіб загинули (14 дітей та 263 дорослих);
  • 612 осіб отримали поранення (74 дитини та 538 дорослих).

 

Також у відомстві зазначили, що найбільше серед постраждалих фермерів, а саме 144 особи. Ще 127 постраждалих є безробітними (57 з них пенсіонери), 94 постраждалі особи - працівники критичної інфраструктури, 77 осіб - водії та 73 особи - учні.

"Правоохоронні органи України відкривають кримінальні провадження щодо порушення російською федерацією правил та звичаїв ведення війни за фактом кожного підриву серед українського цивільного населення на російських мінах", - наголосили в управлінні.

Крім того у відомстві нагадали про ефективність інтерактивної мапи замінованих територій, яка допомагає інформувати населення про ризики від вибухонебезпечних предметів.

У Головному управлінні протимінної діяльності, цивільного захисту та екологічної безпеки Міністерства оборони України наголосили, що збір цих даних проводиться в рамках виконання пункту 35 Плану заходів Осло з імплементації Конвенції про заборону застосування, накопичення запасів, виробництва і передачі протипіхотних мін та про їхнє знищення (Оттавська конвенція).

Як повідомляли "Ми-Україна", Литва презентувала нову концепцію "Коаліції з розмінування" заступнику очільника українського оборонного відомства Юрію Джигиру під час візиту до Вільнюса. Вона передбачає елементи "гуманітарного розмінування" звільнених з-під російської окупації територій та "бойового розмінування" на лінії зіткнення з російськими військами.

Головне