В Міноборони назвали кількість країн, які приєднались до української ІТ-коаліції

В Міноборони назвали кількість країн, які приєднались до української ІТ-коаліції

Міністр оборони України Рустем Умєров оголосив про приєднання 11 країн до ІТ-коаліції, зазначивши, що вже накопичено достатньо внесків для проведення перших закупівель за пріоритетними напрямами.

Цю інформацію опублікували на сторінці Міністерства оборони України у Facebook.

Міністр висловив вдячність партнерам за готовність підтримувати Україну на довгостроковій основі, а також Естонії та Люксембургу за їхнє лідерство. Підписання угоди про співпрацю є важливим кроком в рамках ІТ-коаліції.

Він закликав всіх партнерів України приєднатися до цієї ініціативи, оскільки об'єднання досвіду та ресурсів у сфері ІТ різних країн допоможе українським військовим отримати інформаційну перевагу над російськими.

Також зазначено, що наразі ініціатива об'єднала 11 держав та накопичила достатньо коштів для перших закупівель за пріоритетними напрямами.

Міністр оборони Естонії Ханно Певкур підкреслив, що ІТ-коаліція допомагає забезпечити новий рівень ефективності ЗСУ, зокрема щодо зв'язку, обробки даних та архітектури ІТ. Міністр оборони Люксембургу Юріко Бакес зауважила, що ініціатива допомагає Україні розвивати безпечну інфраструктуру інформаційно-комунікаційних технологій.

"З моменту її офіційного запуску було створено добре структуроване управління. Перші замовлення вже оприлюднені. Для досягнення поставлених цілей буде застосовано поетапний підхід, заснований на пріоритетах, визначених Україною. Надійний та безпечний зв'язок є ключовим для військового успіху України", - додала вона.

Як писав "Ми-Україна" раніше, коаліція дронів офіційно розпочала роботу в рамках Контактної групи з питань оборони України.

Головне