В Міненерго звернулися до українців через російські удари

В Міненерго звернулися до українців через російські удари

Представників влади, приватних компаній та громадян закликали утриматися від поширення важливої інформації щодо стану енергетичної системи в умовах активних атак з боку росії.

Про це пловідомляє Міністерство енергетики.

Уряд звернувся до державних та місцевих органів влади, державних і приватних підприємств, ЗМІ, експертів і звичайних громадян, закликаючи їх:

  • утримуватися від публічного розголошення докладної інформації про наслідки обстрілів;
  • не називати конкретні об'єкти, які постраждали;
  • не надавати деталі про конкретні об’єкти і прив’язки до місцевості, куди було або не було влучання;
  • уникати уточнення кількості влучань та їх розташування;
  • утримуватися від надання інформації щодо відключень та дефіциту електроенергії в конкретних цифрах та показниках.

Міненерго підкреслює, що розголошення такої інформації може становити загрозу, оскільки розвідка противника використовує відкриті джерела для отримання інформації.

"Не надавайте ворогу цінної інформації, яку він обов’язково буде використовувати для подальшого координування своїх дій і планування нових атак", - закликали в міністерстві.

Нагадаємо, окупанти вночі 29 березня атакували Україну майже сотнею засобів повітряного нападу, скерувавши по мирних містах та критичній інфраструктурі 60 "шахедів" та 39 ракет різних типів, включно з "Кинджалами". На Дніпропетровщині руйнація об'єктів енергетики внаслідок обстрілу сталась у трьох районах області - Дніпровському, Криворізькому та Кам'янському. В області запровадили аварійні відключення електроенергії, станом на цю годину світло та воду в оселі місцевих мешканців повернули. На Прикарпатті агресор атакував об'єкт критичної інфраструктури. На Черкащині також зафіксовані влучання по енергетиці. На Львівщині уламки засобів повітряного нападу обʼєкт критичної інфраструктури. Пізніше в Міненерго назвали наслідки по областях.

Доєднуйтесь до збору, на БпЛА "Сич" для підрозділів ГУР МОУ:

Посилання на банку:

https://send.monobank.ua/jar/35fgFkrftr

Номер картки банки:

5375 4112 1361 1622

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сирський відповів, чому Україна відвела свої сили з Авдіївки.

Головне