В Міненерго повідомили про ситуацію в енергосистемі: відключень електроенергії не заплановано

В Міненерго повідомили про ситуацію в енергосистемі: відключень електроенергії не заплановано

Протягом доби енергосистема України зазнала чергових атак російських окупантів. Проте відключень електроенергії 6 серпня не плануються.

Про це повідомляє Міністерстві енергетики України.

Минулої доби було відновлено живлення для 14728 споживачів. Наразі без електропостачання залишаються 482 населених пункти через бойові дії та технічні порушення.

Ворог продовжує обстрілювати енергетичну інфраструктуру, внаслідок чого втрачено дев’ять ГВт потужностей. Щодня під обстріли потрапляють підстанції та лінії електропередачі, що призводить до обмежень у передачі електроенергії. 

“Для підтримки стабільної роботи енергосистеми важливо раціонально та ощадливо використовувати електроенергію, особливо у пікові години - з 7:00 до 11:00 та з 17:00 до 22:00”, - йдеться у повідомленні. 

У Херсонській області внаслідок артобстрілу знеструмлювались кілька підстанцій і побутових споживачів у Херсонській та Миколаївській областях. Живлення частково відновлено.

У Донецькій області було відключення повітряної лінії через бойові дії, споживачі не знеструмлювались.

У Дніпропетровській області виявлено підпал енергетичного обладнання, що спричинило знеструмлення побутових споживачів. Пожежу ліквідовано.

У західних регіонах усунено знеструмлення високовольтних підстанцій і побутових споживачів. Також була вимкнена високовольтна повітряна лінія через пожежу на підстанції.

У північних регіонах усунено знеструмлення підстанцій через технологічні порушення.

У південних регіонах короткострокове відключення високовольтної повітряної лінії, що з’єднує енергосистеми України з Молдовою, було ліквідовано.

Як писали “Ми-Україна” раніше, у центрі Харкова внаслідок ракетного удару постраждала будівля поліклініки.

Головне