В Міненерго пояснили конгресменам США, навіщо Україні додаткові системи ППО

В Міненерго пояснили конгресменам США, навіщо Україні додаткові системи ППО

Міністр енергетики України Герман Галущенко заявив, що додаткові системи протиповітряної оборони допоможуть Україні зміцнити захист енергетичних об'єктів. Він висловив це під час зустрічі з делегацією Конгресу США, яка складалася з представників обох політичних партій і палат.

Про це повідомляє пресслужба Міенерго.

"Найнадійніший захист об'єктів енергетики можуть забезпечити системи ППО", - сказав Галущенко.

У складі делегації були сенатор Джонні Ернст від Республіканської партії та члени Палати представників від Демократичної партії - Вайлі Нікел, Том Своззі, Майкл Квіглі, а також від Республіканської партії - Ешлі Гінсон і Чак Едвардс, які перебували в Україні з офіційним візитом.

Міністр підкреслив, що росія збільшила кількість атак і продовжує використовувати свій арсенал, щоб призвести Україну до енергетичної кризи. Після останніх ворожих атак найбільше постраждали об'єкти тепло- та гідрогенерації, а також підстанції оператора системи передачі електроенергії.

Водночас конгресмени підкреслили, що продовжуватимуть підтримувати Україну, і пообіцяли працювати над зміцненням цієї підтримки після повернення до США.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, за допомогою своїх політтехнологів та "фабрик тролів", росія намагається підірвати громадську підтримку законопроєкту про допомогу Києву в США та поширити антиукраїнські настрої.

Головне