В Мінагрополітики розповіли про можливість блокування кордону з Польщею: До критичної ситуації не повернемось

В Мінагрополітики розповіли про можливість блокування кордону з Польщею: До критичної ситуації не повернемось

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України політики Тарас Висоцький переконаний, що критичної ситуації через блокування кордону з Польщею більше не виникне. Про це він розповів в ефірі "Ми-Україна".

За його словами, Україна та Польща провели плідні переговори, тож ситуація не повинна повторитися.

"Домовленостям передувало багато роботи з усіх сторін  і діалогу. Активно долучилися до прямого діалогу з польськими колегами українські фермери, Об'єднання українських агровиробників. У травні - на початку червня очікується візит представників польських фермерів в Україну, щоб обʼєктивно оцінити, в тому числі що таке робота в умовах повномасштабного вторгнення. Тому це дає оптимізм, що діалог не зупинився на факті розблокування кордонів. Він триває, і між міністерствами, і між профільними асоціаціями", - зазначив Висоцький.

І додав: "Все-таки з урахуванням цих обставин є стриманий оптимізм, що до такої критичної ситуації, як була, попередня з блокуванням, не повернеться. А якщо виникатимуть якісь застереження, то їх можна буде врегулювати на базі цього побудованого двостороннього діалогу".

Як повідомляли "Ми-Україна", польські фермери припинили блокування руху вантажних транспортних засобів перед пунктом пропуску "Гребенне - Рава-Руська". Таким чином поляки розблокували всі пункти пропуску на кордоні з Україною.

Головне