В Microsoft заявили про витік даних держустанов Техасу через кібератаку рф

В Microsoft заявили про витік даних держустанов Техасу через кібератаку рф

Корпорація Microsoft сповістила більше десятка державних установ і університетів в Техасі про витік даних, спричинений російською кібератакою, повідомляє Bloomberg.

За даними компанії, хакери отримали доступ до листування після атаки у січні. Серед установ, які отримали попередження від Microsoft про витік даних, були Департамент транспорту Техасу, Комісія з питань робочої сили Техасу, Департамент автотранспорту Техасу, Головне управління земельних ресурсів Техасу і Рада з цінних паперів штату Техас.

Microsoft звинуватила в цій атаці хакерську групу Midnight Blizzard, яка має зв'язки з російськими спецслужбами.

За словами представника Техаського агентства з кібербезпеки Стіва Піра, електронна пошта штату дійсно була скомпрометована, проте зловмисники здобули доступ лише до рутинної адміністративної переписки.

"Щоб уточнити, штат Техас не був скомпрометований. Все сталося через компрометацію Microsoft, яка стосувалася деяких електронних листів штату Техас", - підкреслив він.

Нещодавно кіберфахівці ГУР атакували російських інтернет-провайдерів в окупованому Криму. Водночас "адміністрація внутрішньої політики, інформації та зв’язку" загарбників заявила, що профілі DDos-атак постійно змінюються, а російські фахівці провайдерів вживають заходів, щоб протидіяти втручанню.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, США нарощують військову присутність у Середземномор'ї, в акваторію зайшов корабель USS Wasp.

Головне