В метро Харкова навчається 61 клас дітей різного віку, - МВС

В метро Харкова навчається 61 клас дітей різного віку, - МВС

На п’яти станціях метрополітену Харкова навчається 61 клас дітей різного віку. Школярі навчаються офлайн у дві зміни.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Ігор Клименко у Telegram.

За його словами, на кожній станції чергують поліцейські та рятувальники, щоб убезпечити дітей від можливих загроз.

Також задля безпеки патрулі будуть супроводжувати шкільні автобуси під час перевезення учнів з віддалених районів міста.

"Діти неодмінно мають навчатися. А ми, дорослі, маємо створити для них безпечні умови та якнайшвидше перемогти ворога. Працюємо над виконанням цих завдань щодня", - додав Клименко.

Перша зміна починається з 9.00, друга - з 13.00. На станції «Університет», яка розташовується в центрі Харкова, в першу зміну навчаються лише першокласники. Там розміщено сім класів, а також медичний пункт та ігрова зона.

Для всіх класів поки проводять по три уроки. Для найменших викладають письмо, математику, читання, а також творчі заняття. Для середніх і старших класів - математику, українську мову та літературу, історію України.

7 липня Рада оборони Харківської області дозволила керівництву та засновникам навчальних закладів відновити очне чи комбіноване навчання за умови наявності захисних споруд, які відповідають вимогам ДБН В.2.2-5-97 (Захисні споруди цивільної оборони. Будинки і споруди. Зі змінами). Жодна міська школа Харкова такого бомбосховища не має.

Як писав "Ми-Україна" раніше, росіяни заявили про втрату ще одного свого гелікоптера Ка-52. 

Головне