В Лівані знову лунають вибухи - цього разу вибухають рації, радіоприймачі та інші засоби комунікації (Відео)

В Лівані знову лунають вибухи - цього разу вибухають рації, радіоприймачі та інші засоби комунікації (Відео)

Нова хвиля вибухів електронних пристроїв охопила Ліван, зокрема території, підконтрольні руху "Хезболла". Про це повідомило видання The Guardian.

Детонації зазнають різноманітні засоби зв'язку та електроніка: мобільні телефони, рації, радіоприймачі, ноутбуки, а також транспортні засоби з сучасним електронним обладнанням.

Вибухи фіксуються по всій країні, включаючи столицю Бейрут. Інциденти трапляються у магазинах електроніки, житлових будинках, і навіть під час церемоній прощання з членами "Хезболли", які загинули раніше від подібних вибухів.

Особливо резонансним став випадок на похороні сина Алі Аммара, депутата від "Хезболли", який загинув напередодні через детонацію пейджера.

У відповідь на ці події "Хезболла" звернулася до населення Лівану із закликом позбутися всіх електронних пристроїв та побутової техніки, намагаючись запобігти подальшим інцидентам.

"У південному передмісті Бейрута вибухнула низка пристроїв бездротового зв'язку", - повідомили в SkyNewsArabia.

Нагадаємо, на правобережжі Херсонської області вже розмінували понад 365 000 гектарів, що складає 53% від усієї площі.

Як писали "Ми-Україна" раніше, Італія планує передати Україні другу систему протиповітряної оборони SAMP-T до кінця вересня. Про це повідомив міністр оборони Італії Гвідо Крозетто в інтерв'ю RAI News.

Головне