В КНДР провели перші навчання з ядерної атаки

В КНДР провели перші навчання з ядерної атаки

Північна Корея провела свої перші навчання з ядерної контратаки, щоб симулювати систему керування "ядерним спусковим гачком" під керівництвом лідера Кім Чен Ина.

Про це повідомило державне агентство Північної Кореї ЦТАК.

У рамках цього випробування артилерійські війська приєдналися до перших таких навчань у країні 22 квітня, щоб продемонструвати різноманітний ядерний потенціал і висловити протест проти "провокаційних і загарбницьких" військових навчань США і Південної Кореї.

Кім Чен Ин був присутній під час імітаційних навчань, що включали маневрування військ у позиціях ядерної контратаки та стрільбу артилерії з імітацією ядерних боєголовок у разі оголошення тривоги через ядерну кризу.

Лідер Північної Кореї високо оцінив готовність "найкращої у світі" тактичної ядерної зброї, виражаючи задоволення проведеними навчаннями.

Вважається, що держава готується до запуску ще одного розвідувального супутника-шпигуна після успішного виведення на орбіту розвідувального супутника в листопаді.

На минулому тижні Північна Корея повідомила про запуск стратегічної крилатої ракети для випробування великої боєголовки, а також нової зенітної ракети.

Напередодні КНДР запустила кілька балістичних ракет малої дальності у напрямку моря біля свого східного узбережжя.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Сирський у Києві зустрівся із військовим керівництвом Литви.

Головне