В Києві на станції метро "Вокзальна" почали маскувати елементи з комуністичною символікою

В Києві на станції метро

На станції метро "Вокзальна" замаскували архітектурні елементи із зображенням більшовицьких вождів та комуністичної символіки. Згодом їх демонтують.

Про це повідомила пресслужба Київського метрополітену.

Комуністичну символіку збираються демонтувати, а поки метрополітен отримує дозвіл. Символіку прикрили білими деревʼяними щитами. Станція є обʼєктом культурної спадщини та охороняється державою тому демонтаж буде тривати довше.

Нагадаємо, у середу, 15 листопада, у сквері на Берестейському проспекті у Києві здійснили демонтаж пам'ятника російському поету Олександру Пушкіну.

Інформацію про це оприлюднив народний депутат та радник міського голови Києва Дмитро Білоцерковець.

"Лише під кінець другого року війни до Кабміну дійшло, що Пушкін не є частиною української культури й чиновники погодили ініціативу Києва про знесення цього памʼятника. І на тому дякуємо. Зносимо!" - написав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Визначні три "Д" для України: декомунізація, дерусифікація, деколонізація

Як писали "Ми-Україна" раніше, до цього, 4 листопада, на Галицькій площі (колишня площа Перемоги) у Києві було демонтовано радянську зірку з обеліску, присвяченого місту-герою Києву.

Раніше, у вересні, з монумента вже були вилучені радянські зірки та анотаційна дошка російською мовою. Тоді ж дату початку Другої світової війни на монументі змінили з "1941" на "1939" рік. В даний момент проводиться демонтаж золотої зірки, що розташована вгорі на монументі. Для цього частково перекрили дорогу, але не спостерігається значних транспортних заторів.

Головне