В "Хортиці" розповіли про ситуацію у Часовому Яру після відходу ЗСУ з району "Канал"

В

Після відходу українських військ з мікрорайону "Канал" у Часовому Яру ситуація на цій ділянці фронту залишається складною. Про це в ефірі марафону "Єдині новини" повідомив спікер Оперативно-стратегічного угрупування військ "Хортиця" Назар Волошин.

Він нагадав, що рішення про відступ було прийнято задля збереження життя і здоров'я військовослужбовців, оскільки від позицій в цьому районі залишились руїни.

"І зараз на цьому напрямі продовжуються активні штурмові дії ворога", - зазначив Волошин.

Протягом останніх двох діб Сили оборони України відбили 20 атак противника. Ворог намагається просунутися в напрямку Часового Яру, Іванівського та в районі Кліщіївки. Особливо інтенсивні обстріли спостерігаються в південній частині Часового Яру, де було зафіксовано 32 ворожі штурми. На саме місто було здійснено п'ять атак.

Волошин також зазначив, що російська авіація активізувала свої дії, але "основний акцент зміщується ближче до Торецького напрямку". 

Нагадаємо, раніше цього цього місяця українські сили здійснили організований відступ з мікрорайону "Канал" міста Часів Яр. Вказаний район було утримувати не доцільно, адже це загрожувало життю і здоров'ю військовослужбовців. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, російська армія впродовж 6 липня обстріляла житлові квартали правобережжя Херсонщини з реактивних систем залпового вогню, мінометів, артилерії, танків, авіації та дронів. Внаслідок атак загинули двоє людей, є поранені.

 

Головне