В Харкові затримали студента, який допомагав росіянам планувати наступ на Харківщину

В Харкові затримали студента, який допомагав росіянам планувати наступ на Харківщину

Працівники Служби безпеки затримали 18-річного колаборанта, який допомагав російським ворогам готувати наступ на Харківщині. Про це повідомили у СБУ 

За співпрацю з окупантами фігуранту загрожує довічне ув’язнення.

В СБУ повідомили, що російський агент пішки обходив місто, де намагався знайти місця базування українських захисників. Окупанти потребували цю інформацію для планування нового наступу на Харківську область

"Служба безпеки завчасно викрила російського агента і затримала його "на гарячому", коли він фотографував військовий об’єкт. Тим самим спецслужба запобігла передачі розвідданих ворогу", - зазначили в СБУ.

Ворожим агентом виявився 18-річний харків’янин, якого дистанційно завербував співробітник ФСБ. Увагу росіян він привернув як активний користувач російських Telegram-каналів, який шукав "швидкий" заробіток. Тепер йому загрожує довічне ув'язнення.

Нагадаємо, глава рф Володимир Путін прибув із дводенним державним візитом до Китаю, де зустрівся з Сі Цзіньпіном. Про це повідомило видання Reuters.

Як писали "Ми-Україна" раніше, в Україні стартувала основна сесія національного мультипредметного тесту. Вона триватиме до 25 червня, а додаткова - з 11 по 19 липня. Про всі особливості НМТ-2024 в ефірі "Ми-Україна" розповів заступник директора Українського центру оцінювання якості освіти Василь Терещенко. 

Головне