В Харкові зафіксовано більше ніж три влучання КАБами: який стан постраждалих

В Харкові зафіксовано більше ніж три влучання КАБами: який стан постраждалих

В Харкові зафіксовано понад три влучання керованими авіаційними бомбами. У Шевченківському районі пошкоджено заклад освіти.

Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

В Холодногірському районі зруйновані два будинки в приватному секторі, а в Київському районі було влучання в промислову зону.

"У Шевченківському районі пошкоджено заклад освіти. У ньому перебувала жінка — вона дістала травми легкого ступеня. Їй надали меддопомогу. У багатоквартирних будинках поряд повибивало вікна, пошкоджені фасади будівель", - зазначив Олег Синєгубов.

Станом на зараз загалом постраждали 11 людей віком від 15 до 63 років. Одна людина у важкому стані. Інші — в середньому. Загинув 73-річний чоловік.

У Харківській обласній прокуратурі зауважили, що удари були завдані КАБ з УМПК (керована авіаційна бомба з уніфікованим модулем планування та корекції). На місці працюють прокурори та слідчі поліції з метою фіксації воєнних злочинів. Удари були завдані з н.п. октябрський бєлгородської області рф.

Нагадаємо, 23 червня окупанти вдарили по Харкову керованими авіаційними бомбами. Один з ударів прийшовся по приватному сектору міста, інший - по дитячому навчальному закладу.

Президент України Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів підтримати Україну сучасними ППО, бойовою авіацією та далекобійною зброєю та показав наслідки російської атаки.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, після візиту російського диктатора Володимира Путіна до В’єтнама минулого тижня, США та В’єтнам активно обговорюють шляхи розвитку свого стратегічного партнерства. 

Головне