В Канаді курцям виплатять $23,6 млрд компенсації: чому

В Канаді курцям виплатять $23,6 млрд компенсації: чому

Три найбільші тютюнові компанії виплатять 23,6 мільярда доларів для врегулювання тривалого судового процесу щодо тютюну в Канаді.

Про це повідомляє Reuters.

Як відомо, компанії, які будуть здійснювати виплати - це Philip Morris, British American Tobacco та Japan Tobacco.

“Це стане найбільшою компенсацією, виплаченою виробниками тютюну будь-де у світі, за винятком США”, - сказав співдиректор лабораторії етики, права та політики охорони здоров’я Західного університету Канади Джейкоб Шеллі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вейпи настільки ж шкідливі для молоді, як і звичайні цигарки, - дослідження

Що відомо про цю справу?

 

В 2015 році суд Квебеку присудив відшкодування збитків приблизно 100 000 курцям і колишнім курцям. Вони стверджували, що компанії знали, що їхня продукція з 1950-х років викликає рак та інші захворювання, але не попередили споживачів.

Згодом у 2019 році після апеляції суд Квебеку підтвердив рішення від 2015 року, згідно з яким курцям у канадській провінції було сплачено близько 15 млрд дол Канади. Зазначається, що це змусило канадські дочірні компанії трьох виробників сигарет вимагати захисту від банкрутства.

Нагадаємо, китайська компанія DJI подала позов проти Міністерства оборони США через рішення внести її до списку компаній, які ймовірно співпрацюють із китайськими військовими. DJI заперечує це твердження.

Як писав "Ми-Україна" раніше, США вперше запровадили санкції проти китайських виробників дронів за пряме виробництво зброї для росії. В "чорний список" потрапили Xiamen Limbach Aircraft Engine та Redlepus Vector Industry Shenzhen.

Головне