В Європарламенті закликали ЄС ввести ембарго на російський СПГ

В Європарламенті закликали ЄС ввести ембарго на російський СПГ

Європарламент прийняв резолюцію щодо ефективності санкцій Європейського Союзу проти росії. Він закликав запровадити повну заборону на імпорт російського скрапленого природного газу (СПГ) і скрапленого нафтового газу.

Про це заявив голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук.

Євродепутати вказують на недостатню жорсткість впливу санкцій на росію після ухвалення 11 пакетів обмежень. У резолюції вимагається посилити та централізувати нагляд за санкціями на рівні ЄС, розробити механізм запобігання обходу санкцій та впровадження моніторингу для обмеження можливостей росії їх ухилення.

Також закликають ретельно розслідувати дотримання компаніями експортних обмежень та розширити експортний контроль. 

Крім того, у резолюції пропонується закрити ринок ЄС для викопного палива російського походження та запровадити санкції проти російських нафтових компаній. Закликається також компанії з ЄС припинити діяльність в рф та розширити санкції, включаючи заборону на продаж та обробку алмазів.

Також закликає ЄС і його держави-члени знайти правові шляхи для конфіскації та використання заморожених російських активів для відновлення України та компенсації жертв російської агресії. В резолюції зазначається, що порушення санкцій вважається злочином на рівні ЄС.

Нагадаємо, в Європарламенті запропонували передати Україні конфісковану ліванську військову техніку.

Євродепутати намагаються знайти практичне використання для 146 одиниць бронетехніки, які були конфісковані в 2022 році під час двох операцій в рамках військово-морської місії ЄС IRINI з метою забезпечення дотримання ембарго ООН на постачання зброї до Лівії.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, у Маріуполі підірвали авто окупанта-поліцейського.

Головне