В ЄС запровадили нові санкції проти Білорусі

В ЄС запровадили нові санкції проти Білорусі

Європейський союз розширив санкції проти Білорусі. Під нові обмеження потрапили 28 осіб за участь у репресіях та порушеннях прав людини в Білорусі. Про це повідомили у  пресслужбі Європейської Ради.

Санкції передбачають заморожування активів, а також заборону громадянам і компаніям ЄС надавати кошти підсанкційним особам. Водночас фізичні особи підпадають під заборону на в’їзд або транзит через територію ЄС.

Серед тих, хто потрапив під нові санкції ЄС - члени судової влади рб, тобто прокурори та судді, які виносили політично вмотивовані вироки протестувальникам проти фальсифікованих президентських виборів 2020 року; гендиректор найбільшого державного інформаційного агентства БелТА Ірина Акулович; телеведучий і голова молодіжної ради при Національних зборах Білорусі Микита Рачиловський; колишній керівник пресслужби Лукашенка Дмитро Жук. 

Варто зауважити, що нині під обмежувальними заходами ЄС проти Білорусі перебувають 261 фізична та 37 юридичних осіб.

Як повідомляли "Ми-Україна", Рада ЄС ухвалила рішення подовжити дію санкцій проти росії до завершення січня 2025 року. Цей крок, здійснений 22 липня, підкреслює тверду підтримку України з боку європейської спільноти та продовжує чинити тиск на російську економіку у відповідь на триваючу військову агресію.

Головне