В Японії сильний землетрус спричинив цунамі на островах Ідзу

В Японії сильний землетрус спричинив цунамі на островах Ідзу

Віддалені острови Ідзу, що розташовані на південь від Токіо, зазнали цунамі після землетрусу магнітудою 5,9.

Про це повідомляє Reuters.

У Японському метеорологічному агентстві заявили, що хвиля висотою 50 сантиметрів досягла острова Хачіджо через 40 хвилин після землетрусу.

Телеканал NHK зазначив, що на даний момент немає даних про руйнування внаслідок цунамі чи землетрусу. Раніше метеорологічне агентство попереджало жителів островів Ідзу та Огасавара про ймовірність цунамі висотою до 1 метра.

Землетрус стався під водою біля острова Торісіма, розташованого приблизно за 600 кілометрів від Токіо. Після цього значних повторних поштовхів не було зафіксовано.

На островах Ідзу та Огасавара проживає близько 24 000 мешканців.

Раніше у регіоні Ното, що в префектурі Ісікава, одна людина загинула, а понад 10 осіб вважаються зниклими безвісти після потужних дощів 21 вересня.

Влада заявила, що трьох людей знесло річковими потоками у муніципалітетах Судзу, Вадзіма і Ното. Багато будинків у регіоні затоплені, понад 5,2 тисячі домогосподарств залишилися без електропостачання.

Як повідомляв "Ми-Україна" раніше, Польща залучила військових хіміків до ліквідації повені у деяких районах, які постраждали від негоди.

Головне