В Японії чоловіка заарештували за навмисне вбивство голуба

В Японії чоловіка заарештували за навмисне вбивство голуба

Японські поліцейські заарештували водія таксі, який скоїв навмисний наїзд на голуба, що стало причиною загибелі птаха. Розтин голуба показав, що той помер від травматичного шоку, пише The Guardian.

Відомо, що 50-річний Ацуші Одзава був взятий під варту правоохоронцями за підозрою, що він зумисно скерував свій автомобіль у зграю птахів і вбив одного з них. Своїми діями він порушив місцеві закони про охорону дикої природи.

Сам затриманий заявив, що скоїв наїзд, бо "дороги створені для людей, а голуби мають уникати автівок". 

У поліції дії Одзави, зважаючи на його роботу водієм таксі, охарактеризували як "вкрай зловмисні".

Японським законодавством дозволяється ведення полювання на певний визначений документом перелік птахів, до якого віднесені і мисливські голуби. Проте вбивати їхніх "диких міських родичів" заборонено, виключенням є випадки, коли ці птахи, наприклад" шкодять посівам і лише за мови отримання на це дозволу від уповноважених органів.

Видання зазначає, що надзвичайна любов до голубів у Токіо різко контрастує зі ставлення місцевих жителів до ворон. Столична влада отримує численні скарги, що ці птахи розводять безлад у місті, розтягують по ньому сміття, залишене ресторанами. Ще на початку 2000-х років на той час мер Токіо заявив, що оголошує війну 36 000 ворон міста. За понад два десятиліття популяція цього виду у японській столиці скоротилася на дві третини.

Нагадаємо, через ранкову на Київ 11 листопада постраждала тигриця з Центру порятунку тварин. Вона від шоку вдарилась об решітку, впала і не змогла піднятися. 

Як писав "Ми-Україна" раніше, на початку листопада в Україні запрацював Єдиний державний реєстр домашніх тварин, а точніше - котів та собак. Тепер опис тварин, інформація про вакцинацію, стерилізацію та інші дані містяться в електронному реєстрі. 

 

 

 

Головне