В Ізраїлі закликали НАТО виключити Туреччину з Альянсу після погроз Ердогана

В Ізраїлі закликали НАТО виключити Туреччину з Альянсу після погроз Ердогана

Міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац звернувся до НАТО з закликом виключити Туреччину із Альянсу після заяв президента Реджепа Тайїпа Ердогана про вторгнення до Ізраїлю. Про це пише видання The Times of Israel.

Очільник ізраїльського зовнішньополітичного відомства повідомив, що доручив дипломатам терміново зв'язатися зі всіма країнами-членами НАТО та засудити заяви Туреччини, а також запропонувати виключити її з Альянсу.

"У світлі погроз президента Туреччини Ердогана вторгнутися в Ізраїль і його небезпечної риторики, міністр закордонних справ Ісраель Кац доручив дипломатам терміново взаємодіяти з усіма членами НАТО, закликаючи до засудження Туреччини та вимагаючи її виключення з регіонального альянсу", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше президент Туреччини Реджеп Тайїп Ердоган заявив про необхідність бути сильними, "щоб Ізраїль не міг творити ці безглузді речі з Палестиною". 

"Так само, як ми увійшли в Карабах і Лівію, ми можемо вчинити з ними подібним чином", - заявив турецький президент.

Як повідомляли "Ми-Україна", міністр закордонних справ Ізраїлю Ісраель Кац порівняв турецького президента Реджепа Таїпа Ердогана з колишнім іракським диктатором Саддамом Хусейном.

Головне