В Ізраїлі відповіли, чи планують окупувати Ґазу

В Ізраїлі відповіли, чи планують окупувати Ґазу

Ізраїльська сторона "не зацікавлена" у захопленні під свій контроль території Сектору Ґази, заявив посол країни в ООН Гілад Ердан. Проте він підкреслив, що Ізраїль зробить "все необхідне" для повної ліквідації угруповання ХАМАС. 

Як пише The Guardian, відповідна заява дипломата пролунала у відповідь на слова президента США Джо Байдена, який заявив, що окупація Ґази стане "великою помилкою". 

"Ми не маємо жодного інтересу окупувати Газу або залишитися в Газі, але, оскільки ми боремося за своє виживання, і, як зазначив сам президент [Байден], єдиний спосіб — це знищити ХАМАС, то нам доведеться зробити все, що необхідно для знищення їх сил і можливостей", - пояснив Ердан.

Аналогічну думку за день до цього публічно озвучив ізраїльський посол у США Майкл Херцог. Він заявив, що у Ізраїля немає наміру захоплювати Сектор Ґази по завершенню конфлікту. 

"У нас немає бажання окупувати Ґазу. У нас немає бажання керувати життям більш ніж 2 мільйонів палестинців", - зазначив Херцог. 

Як відомо, американський лідер в інтерв'ю CNN заявив, що ХАМАС має бути повністю знищений, проте "необхідна палестинська влада". На питання щодо його ставлення до облоги Сектору Ґази Байден висловив упевненість у тому, що " Ізраїль діятиме відповідно до правил війни". 

"Ізраїль переслідує групу людей, причетних до варварства, що має такі ж серйозні наслідки, як і Голокост. І тому я думаю, що Ізраїль має відповісти. Їм доведеться переслідувати ХАМАС. Хамас – це купка боягузів. Вони ховаються за мирними мешканцями", - сказав президент США.

Нагадаємо, станом на 15 жовтня внаслідок терористичного нападу бойовиків ХАМАС на Ізраїль кількість загиблих у Газі сягнула 2330 людей, а в самому Ізраїлі до 1300.

Як писав "Ми-Україна" раніше, 16 жовтня з Ізраїлю до Румунії вилетів ще один евакуаційний рейс з громадянами України. На борту перебуває 155 наших співгромадян, з яких 23 дітей та 107 жінок

 

Головне