В Ізраїлі розшукали одного з українців, який вважався зниклим безвісти, - МЗС

В Ізраїлі розшукали одного з українців, який вважався зниклим безвісти, - МЗС

В Ізраїлі розшукали одного з українців, який вважався зниклим безвісти. Про це повідомили в МЗС.

Спікер Міністерства закордонних справ Олег Ніколенко повідомив, що дипломати продовжують роботу з громадянами України, які перебувають в Ізраїлі. Продовжується перевірка інформації про можливу смерть однієї громадянки України, також вдалося розшукати українця, який зник на півдні країни 7 жовтня.

За його словами, оперативний штаб опрацював 80 звернень громадян. Запити стосувалися встановлення місця знаходження родичів, шляхів виїзду із зон бойових дій, пошуку тимчасового житла, отримання інформації про розвиток ситуації з безпекою та порядок дій у контексті забезпечення власної безпеки.

"Українське посольство на постійному контакті з ізраїльською поліцією, рятувальними службами, основними лікарнями, інститутом судової медицини Ізраїлю. Тримаємо також зв'язок з українцями, які перебувають у Секторі Газа, розробляємо маршрути екстреного виїзду з анклаву, у разі настання такої необхідності", — зазначив Ніколенко.

Як писали "Ми-Україна" раніше, удар по Ізраїлю, який відбувся 7 жовтня, планували не у секторі Газа, а у Тегерані та Москві. За його словами, деталі атаки знала обмежена кількість осіб у Газі.

"Планувалося все не в секторі Газа. Планувалося все в Тегерані, планувалося в Москві. І звичайно максимальна секретність цієї операції, максимальна секретність всіх планів, планування цієї операції. Я думаю, що в тому ж секторі Газа була обізнана найменша кількість людей для того, щоб не було витоку до ізраїльських спецслужб. Але це буде розслідування, про це вже заявили ізраїльські представники офіційні. Буде розслідування, чому так сталося, це їхня внутрішня ситуація. Ми можемо багато версій висувати в цьому плані. Але є дійсно нюанси, те, що 1973 року вони проспали", - зазначив Добряк.

Головне