В Італії випав град, який встановив рекорд по розміру для Європи. Фото

В Італії випав град, який встановив рекорд по розміру для Європи. Фото

В Італії, у місті Аццано-Дечимо, у понеділок, 24 липня, випав град і встановив рекорд по розміру для Європи.

Про це повідомила Європейська лабораторія сильних штормів (ESSL) на сторінці у Facebook. За даними вчених, діаметр наразі найбільшого зафіксованого граду в Європі 19 см.

Він був близьким до світового рекорду. Його встановили 23 липня 2010 року у Південній Дакоті в США.

При цьому попередній європейський рекорд було встановлено у цьому ж місті 19 липня. Того разу діаметр льодини становив 16 см.

"Висока частота градів у Північній Італії підтверджують дослідження Європейської лабораторії сильних штормів про те, що в регіоні за останні 10 років найбільше зросла частота градів, у порівнянні з іншими регіонами Європи", – повідомили в лабораторії.

Нагадаємо, на півночі Італії вирує потужний шторм, у зв’язку з яким регіон Ломбардія звернеться до уряду Італії з проханням запровадити надзвичайний стан. Як зазначається, через шторм вже є жертви. У скаутському таборі в районі Брешії загинула 16-річна дівчина. На неї впало дерево. Повсюди зафіксовані руйнування. При цьому оцінки збитків постійно оновлюються.

Також є серйозні перебої в роботі суду в Мілані внаслідок шторму. У приміщенні водою залило теки з вироками, співробітники роблять усе можливе, аби їх просушити.

Як повідомляли "Ми-Україна" раніше, в Італії через аномальну спеку вмирають люди. Лише за останній тиждень за офіційними даними в країні від впливу рекордних температур померли шестеро людей.

Головне