В Італії українську артистку виключили з фестивалю через критику росіянина в журі

В Італії українську артистку виключили з фестивалю через критику росіянина в журі

На фестивалі Salieri Circus Award в Італії українську артистку Анну Петренко виключили з конкурсу через критику організаторів і одного з членів журі — росіянина.

Анна вийшла на сцену, загорнувшись в український прапор, і тримала плакати з написом: "Нікулін підтримує вторгнення в Україну". Її протест був спрямований проти участі Максима Нікуліна, керівника російського цирку, який підтримує дії росії у війні проти України.

Відео опублікували на Instagram-сторінці United24.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений UNITED24Media (@united24.media)

 Незважаючи на протест, організатори фестивалю залишили склад журі незмінним, а виступ Анни було скасовано.

"Під його керівництвом у московському державному цирку існують пільги для учасників бойових дій в Україні та їхніх дітей, а пропагандистські бригади артистів виступають для військових. Максим Нікулін у численних інтерв'ю відкрито заявляє, що допомагає військовим і підтримує владу в цьому питанні", — написала Анна на своїй сторінці в Instagram.

Переглянути цей допис в Instagram

Допис, поширений Anna Dell'arte (@annadellart)

"Прошу вибачення перед глядачами, які не бачили мого виступу вчора. Коли їхала на фестиваль, то не знала, що вперше з початку фестивалю до журі запросять представника країни-агресора, росії. Я шлю любов та обіймаю всіх, хто мене підтримав, та бажаю мирного неба", — зазначила Анна.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, міністр культури Італії Дженнаро Санджуліано - 62-річний політик, близький соратник прем'єр-міністра Джорджії Мелоні - був змушений залишити свою посаду після викриття його позашлюбного зв'язку з підприємницею у сфері моди Марією Розарією Бочча.

Головне