В Італії чоловік викрав із музею картини на €15 млн

В Італії чоловік викрав із музею картини на €15 млн

В італійському аеропорту Верони було здійснено затримання громадянина Молдови, який вчинив пограбування музею Кастельвеккіо у листопаді 2015 року на 15 мільйонів євро.

Про це пише Verona Sera.

Зловмисника спіймали в аеропорту після приземлення рейсу із Кишинева.

Розслідування показало, що цей чоловік був частиною злочинного угруповання, яке вкрало 17 картин з музею, включаючи твори Рубенса та Белліні. Під час скоєння крадіжки вони також позбавили волі охоронця музею та касира.

Загальна вартість викрадених картин становить 15 мільйонів євро. У результаті розслідування було виявлено та затримано кілька осіб, включаючи членів злочинного угруповання італійського та молдавського походження, які спеціалізувалися на крадіжках художніх цінностей на замовлення.

У травні 2016 року всі викрадені картини були знайдені та вилучені українською поліцією в Одеській області.

Затриманий 44-річний чоловік вже доставлений до в'язниці у Вероні, де він відбуватиме шість років ув'язнення як покарання за свої злочини.

Нагадаємо, в Україні до 12 років тюрми засудили військового рф за погрози та грабіж мирних мешканців Київщини.

За даними ОГПУ, російського військовослужбовця визнали винним у порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України) та засудили до максимальної міри покарання, передбаченої санкцією цієї статті.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, кількість постраждалих унаслідок обстрілу Нікополя зросла до шести.

Головне