В ISW прогнозують, що заколот Пригожина сильно вплине на війну в Україні

В ISW прогнозують, що заколот Пригожина сильно вплине на війну в Україні

Відкритий конфлікт "ПВК Вагнер" та Євгена Пригожина з вищим військовим керівництвом рф сильно вплине на війну росії в Україні. Про це заявили в Інституті вивчення війни (ISW).

В ISW наголосили, що взяття "вагнерівцями" під контроль військових об'єктів у Ростові-на-Дону дуже важливе. Адже там знаходяться штаб-квартира Генштабу РФ, 58-а загальновійськова армія і командний центр Об'єднаної групи російських військ в Україні. Всі вони наразі беруть активну участь в оборонних операціях проти українського контрнаступу на півдні України. Тобто Ростов є критично важливим центром командування і управління росармією.

"Ростов-на-Дону є критично важливим центром командування і управління російською армією, і будь-які загрози присутності МО РФ, ймовірно, матимуть наслідки для деяких критично важливих аспектів воєнних зусиль", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, бійці ПВК “Вагнера” без спротиву зайшли до Воронежа. Також вони перебувають на підступах до Краснодару та Волгограда. 

Яки повідомляли "Ми-Україна", в ЄС та США заявили, що слідкують за подіями в росії, однак не збираються втручатися у внутрішні справи рф.

Головне