В ISW проаналізували указ Путіна про збільшення кількості військових

В ISW проаналізували указ Путіна про збільшення кількості військових

Указ президента росії Володимира Путіна від 1 грудня, ймовірно, слугує формальним визнанням актуальної чисельності російської армії, а не вказівкою на термінове збільшення кількості військовослужбовців рф.

Згідно з аналізом Інституту вивчення війни (ISW), зростання на 170 000 осіб в рядках російських військовослужбовців між попереднім указом від 25 серпня 2022 року та указом від 1 грудня 2023 року, ймовірно, є офіційним визнанням чистого збільшення на 170 000 осіб у чисельності військовослужбовців протягом цього періоду, а не вказівкою на негайне зростання їх кількості.

Заступник голови Ради безпеки росії Дмитро Мєдвєдєв повідомив, що станом на 9 листопада, російська армія нібито  набрала 410 тисяч контрактників, добровольців та призовників з початку поточного року.

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг зазначив 29 листопада, що російські війська понесли понад 300 000 втрат (вбитих і поранених) в Україні з моменту початку повномасштабного вторгнення в лютому 2022 року.

В ISW пишуть, що різноманітні заходи криптомобілізації, такі як привертання добровольців і мобілізація мігрантів до російської армії, часткова мобілізація та втрати російських військовослужбовців в Україні, імовірно, пояснюють чистий приріст кількості осіб у військових структурах на 170 000 осіб від 25 серпня 2022 року до 1 грудня 2023 року.

Отже, указ Путіна від 1 грудня 2023 року, ймовірно, встановлює новий офіційний кінцевий обсяг зс рф на рівні 2,209 мільйона військовослужбовців, не передбачаючи значущого збільшення загальної чисельності російських збройних сил.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в Естонії закликали створити трибунал для керівництва рф.

Головне