В ISW пояснили, як погода гальмує бойові дії в Україні

В ISW пояснили, як погода гальмує бойові дії в Україні

Українські сили продовжують ставити опір російській армії біля Авдіївки, утримуючи ініціативу на півдні країни. Втім, темп бойових дій уповільнюється через дощову погоду.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Погані погодні умови ускладнюють застосування бронетехніки в західній частині Запорізької області, але українські війська продовжують атакувати російські позиції, використовуючи піхотні підрозділи.

Міністерство оборони Великобританії 18 листопада заявило, що на Куп'янському та Авдіївському напрямках, а також на східному (лівому) березі Херсонської області жодна зі сторін не досягла значущого прогресу, і найбільш інтенсивні бої тривають там.

Прогнозується, що морозні погодні умови взимку можуть сприяти активізації бойових дій, і тривала дощова погода ймовірно не призведе до зупинки атак із боку українських чи російських сил.

Нагадаємо, у Конгресі США сподіваються схвалити пакет допомоги Україні та Ізраїлю до кінця року.

Палата представників під керівництвом республіканців уже прийняла законопроєкт про допомогу Ізраїлю. Проте ця допомога виключає гуманітарну допомогу та включає значні скорочення податкової служби. Ці два пункти як Білий дім, так і демократи в Сенаті вважають невиправданими.

Водночас лідер більшості в Сенаті Чак Шумер дав зрозуміти, що надання додаткової допомоги двом країнам буде для нього головним пріоритетом у період між Днем подяки та Різдвом.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, загальні бойові втрати рф у війні проти України поповнилися ще 640 окупантами. Наші захисники за учорашній день також знищили чотири танки, дві бойові броньовані машини, чотири артилерійські системи та з десяток дронів.

Головне