В Ірландії проведуть дострокові парламентські вибори

В Ірландії проведуть дострокові парламентські вибори

Прем'єр-міністр Ірландії Саймон Гарріс заявив, що в країні відбудуться дострокові загальні вибори, ймовірно, до кінця 2024 року.

Про це повідомляє The Irish Times.

Цей крок підтверджує прагнення коаліційних партій ірландського уряду домовитися про строки виборів, щоб парламент мав час ухвалити ключові закони, зокрема бюджет на 2025 рік.

Гарріс додав, що серед основних законодавчих пріоритетів буде законопроєкт про фінанси, який передбачає зниження податків і нові плани щодо житлового будівництва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Референдум та вибори в Молдові: які ризики низької підтримки ЄС та проросійського кандидата

За даними видання, найімовірнішими датами для виборів є 22 або 29 листопада, з урахуванням графіка прийняття бюджетних рішень.

Нагадаємо, у вересні Президент України Володимир Зеленський і Гарріс підписали двосторонню угоду про підтримку України та співпрацю між країнами, що також включає питання безпеки.

Як писав "Ми-Україна" раніше, президентка Молдови Мая Санду заявила про спробу шахрайства на виборах, де злочинна група намагалася здійснити підкуп. Організована злочинна група намагалася здійснити підкуп у 300 тисяч голосів. Якби шахрайство вдалось, злочинці б отримали контроль над 20% від загальної кількості виборців. 

Головне