В Ірані пройшов перший тур президентських виборів

В Ірані пройшов перший тур президентських виборів

В Ірані пройшов перший тур президентських виборів, на якому жоден з кандидатів не набрав понад 50% голосів, другий тур виборів проведуть 5 липня. Про це повідомляє видання Bloomberg.

"Неофіційні дані" свідчать про те, що вибори, швидше за все, перейдуть у другий тур між Джалілі і Пезешкіаном, на тлі прогнозів про рекордно низьку явку, окремо повідомило інформаційне агентство Tasnim.

Інформаційне агентство Mehr також прогнозує, що жоден з кандидатів не набере 50% голосів — які є “порогом”, необхідним для абсолютної перемоги, а другий тур виборів відбудеться 5 липня.

У другий тур пройшов Масуд Пезешкіан, якого вважають єдиним кандидатом-реформатором, та прихильник жорсткої антизахідної лінії, колишній учасник ядерних переговорів від Ірану Саїд Джалілі.

Нагадаємо, Ізюмська, Чугуївська та Куп'янська окружні прокуратури Харківської області розпочали досудові розслідування за фактами воєнних злочинів, після авіаційних та артилерійських ударів російських військ, що призвели до загибелі та поранень мирних жителів.

Як писали "Ми-Україна" раніше, у Херсонській області за минулу добу через обстріли четверо людей загинули, ще 10 дістали поранення, є влучання в житлові квартали. Про це повідомив голова обласної військової адміністрації Олександр Прокудін у своєму телеграм-каналі.

Головне