В Індонезії обидва пілоти заснули під час рейсу

В Індонезії обидва пілоти заснули під час рейсу

Під час польоту авіакомпанії Batik Air з Південно-Східного Сулавесі до Джакарти обидва пілоти заснули. На щастя, інцидент минув без постраждалих.

Про це повідомляє The Guardian.

Згідно з повідомленням Національного комітету з безпеки на транспорті від 27 лютого, інцидент стався приблизно за пів години після вильоту. Капітан польоту, який перед вильотом не відпочив належним чином через догляд за дітьми, попросив у другого пілота перерву.

Відповідно до звіту, другий пілот прийняв на себе управління літаком, але й він неволею заснув.

Через 12 хвилин після останнього зв'язку із бортом, пілотів спитали про продовження руху, але відповіді не надійшло. Невдовзі капітан прокинувся, виявивши, що літак відхилився від курсу, і розбудив свого колегу. Після цього вони повідомили про проблеми зі зв'язком та успішно виконали посадку у Джакарті.

Пілот і другий пілот одночасно спали близько 28 хвилин.

"Ми проведемо розслідування і аналіз нічного рейсу в Індонезії, пов'язаного з управлінням ризиками втоми для Batik Air і всіх операторів польотів", - заявила Генеральний директор повітряного транспорту Марія Крісті Ендах Мурні.

Як писав "Ми-Україна" раніше, у Ханти-Мансійському автономному окрузі пф сталася серйозна пожежа на газопроводі. У травні 2023 року на цьому ж газопроводі вже був вибух, в результаті якого загинули дві людини, а ще троє постраждали.

Головне