В Індії поширюється смертельний вірус Ніпах: загинуло двоє людей

В Індії поширюється смертельний вірус Ніпах: загинуло двоє людей

В Індії зафіксували спалах вірусу Ніпах, від якого не існує вакцини, в результаті загинуло дві людини, інформує Press Trust of India.

"Дві смерті, зареєстровані в районі Кожікоде в Кералі, були спричинені вірусом Ніпах. Відправлено групу експертів, щоб проаналізувати ситуацію та допомогти уряду штату", - зазначив міністр охорони здоров'я Індії Мансух Мандавія.

У місті Кожікоде у понеділок, 11 вересня, сталися дві смерті від лихоманки. Один з померлих мав родичів, які також потрапили до відділення інтенсивної терапії. 

Співробітники медичного закладу з’ясували, що причиною смертей був вірус Ніпах.

Наразі всі, хто контактував з померлими, ізольовані й лікуються. 

Уряд штату радить громадянам носити маски на вулиці як профілактичний захід. 

Відомо, що вперше вірус зафіксували в Малайзії у 1998 році. Тоді повідомлялося про 300 хворих, понад 100 людей загинули.

Зазначається, що вірус спричиняє запалення мозку та важкі респіраторні симптоми. Вакцини проти нього не існує, у 70% випадків хвороба закінчується смертю. 

Симптоми хвороби - жар, головний біль, сонливість, проблеми з дихальними шляхами, дезорієнтація. Через добу або дві хворий впадає в кому.

Нагадаємо, що в Одеській області у пробах води виявили ротавірус, інфекційну хворобу. Мешканцям регіону слід утриматися від пиття води з відкритих джерел.

Як писав “Ми-Україна” раніше, за час пандемії “COVID-19” в Україні померло понад 112 тисяч осіб

Головне