В Генштабі назвали найгарячіший напрямок на фронті

В Генштабі назвали найгарячіший напрямок на фронті

На фронті від початку 7 липня відбулося 78 бойових зіткнень. Найбільше зіткнень відбувається на Покровському напрямку. Ситуація залишається напруженою, але під контролем.

Про це повідомляє Генштаб Збройних Сил України в неділю, 7 липня.

На Харківському напрямку російські військові тричі атакували оборонні позиції українських військ біля Стариці, Липців та Вовчанська. Дві атаки було відбито, одна триває.

На Куп'янському напрямку ворог сім разів штурмував позиції ЗСУ у районах Степової Новоселівки, Піщаного, Синьківки, Стельмахівки та Андріївки. Три боєзіткнення продовжуються, і воїни ЗСУ стійко утримують оборону.

На Лиманському напрямку армія рфмздійснила 10 атак на позиції ЗСУ біля Макіївки, Греківки, Невського та Тернів. Сім з них завершилися без успіху для противника, ще три тривають.

Противник продовжує пошуки слабких місць української оборони на Сіверському напрямку. Поблизу Верхньокам'янського відбито дві атаки окупантів, ситуація залишається під контролем.

На Краматорському напрямку росіяни здійснили один штурм позицій ЗСУ поблизу Калинівки, бій триває. На Торецькому напрямку відбулися три безуспішні атаки ворога у районах Північного та Торецька.

На Покровському напрямку зафіксовано найбільшу кількість бойових дій. З початку доби окупанти здійснили 27 спроб протиснутись на позиції українських захисників у районах Нью-Йорка, Новоолександрівки, Воздвиженки, Калинового, Прогресу, Лозуватського, Новоселівки Першої та Яснобродівки. Збройні сили стримують натиск і відбили 19 атак, вісім боїв ще тривають.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, на Покровському напрямку Сили оборони "посадили" російський літак Су-25, який обстрілював наші позиції.

Головне