В Генштабі назвали найгарячіші напрямки на фронті

В Генштабі назвали найгарячіші напрямки на фронті

Найскладніша ситуація спостерігається на Покровському та Курахівському напрямках. Станом на 16.00, 14 вересня, зафіксовано 83 бойових зіткнення.

Про це повідомив Генеральний штаб ЗСУ у Facebook.

На прикордонних районах Сумської області російські війська використовують авіацію та артилерію. Під обстріл потрапили райони населених пунктів Нова Гута, Грабовське, Вовківка, Сопич, Уланове, Новодмитрівка, Бачівськ, а також були завдані авіаційні удари по Нова Гута, Ободи, Іскрисківщина, Павлівка, Білопілля і Кіндратівка.

На Харківському напрямку противник тричі штурмував позиції українських підрозділів біля Вовчанська. 

На Куп’янському напрямку зафіксовано чотири атаки в напрямках Лозової та Синьківки. Одна з атак успішно відбита, три боєзіткнення продовжуються.

На Лиманському напрямку ворог атакував райони Дружелюбівки, Макіївки, Невського, Новосадового, Зарічного, Серебрянки та Тернів. Станом на зараз на цьому напрямку зареєстровано вже 11 боєзіткнень, з яких п’ять тривають. 

На Сіверському напрямку противник намагається прорвати оборону українських сил, зокрема поблизу Верхньокам’янського та Виїмки, але отримує рішучу відсіч. Одна з боєзіткнень досі триває.

На Краматорському напрямку ворог здійснив один штурм поблизу Андріївки.

На Торецькому напрямку відзначається збільшення кількості атак до шести. Ворог, за підтримки авіації, атакує біля Торецька, де вже відбито дві атаки, Дружби та Неліпівки, захисники відбили чотири атаки. Інтенсивні удари були завдані по Костянтинівці, Клебан-Бику та Катеринівці, а також по населеному пункту Дружба.

На Покровському напрямку окупанти здійснили 23 атаки в районах Сухої Балки, Воздвиженки, Зеленого Поля, Новоолександрівки, Новоторецька, Гродівки, Красного Яру, Новогродівки та Маринівки. ЗСУ стримують натиск і відбили всі атаки, шість боїв ще тривають.

На Курахівському напрямку від початку доби загарбники 27 разів атакували українські підрозділи, намагаючись просунутися в районах Селідового, Українська, Красногорівки, Долинівки, Желаного Другого, Георгіївки, Костянтинівки та Катеринівки. Три боєзіткнення тривають біля Георгіївки та Костянтинівки.

На Времівському напрямку війська України відбили дві атаки в бік Водяного та Золотої Ниви.

На Оріхівському напрямку населені пункти П'ятихатки та Лобкове зазнали ударів некерованими авіаційними ракетами. На Придніпровському напрямку дві атаки ворога успіху не мали.

Як писав "Ми-Україна" раніше, Гуляйпільська громада знову стала мішенню російських агресорів. Внаслідок обстрілу 14 вересня загинули троє цивільних.

Головне