В ГУР розповіли, чи вже почали у Білорусь перекидати "вагнерівців"

В ГУР розповіли, чи вже почали у Білорусь перекидати

Головне управління розвідки Міністерства оборони України наразі не володіє інформацією про перегрупування найманців ПВК "Вагнера" і їхнє перекидання в Білорусь. Про це розповів представник ГУР МО Андрій Юсов в ефірі національного телемарафону "Єдині новини".

"Стосовно Білорусі, давайте почекаємо. Наразі немає інформації про те, що справді системно ПВК "Вагнера" перегруповується і переходить на Білорусь. Це політичні заяви", - зазначив Юсов.

При цьому він наголосив, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко дуже вдало скористався спробою заколоту в рф. Він, зазначив представник української розвідки, використав все у своїх інтересах і покращив свою позицію.

Також Юсов прокоментував дії Євгена Пригожина, який за 200 км від Москви зупинив свій заколот та розвернув найманців назад. 

"Озвучені цілі і реальні цілі могли відрізнятися. Озвучені домовленості і результат цілком можуть відрізнятися. Давайте спостерігати за подальшими кроками і тоді буде більш очевидно, хто ж насправді виграв від цього", - зазначив Андрій Юсов.

Як повідомляли "Ми-Україна", ватажок ПВК “Вагнера” Євген Пригожин досі перебуває під слідством у справі про заколот попри те, що її мали закрити відразу.

Головне