В Естонії стартують військові навчання за участю 15 країн

В Естонії стартують військові навчання за участю 15 країн

Масштабні військові навчання під назвою "Весняний шторм" розпочинаються в Естонії в понеділок і триватимуть до 17 травня. Ці навчання будуть проводитися у західній частині країни та на островах.

Про це повідомляє ERR.

Згідно з інформацією, навчання складатимуться з декількох етапів. З 6 по 12 травня відбудеться формування підрозділів та відпрацювання співпраці. З 13 по 17 травня на островах та у західній частині Естонії пройдуть основні навчальні бої.

У навчаннях візьмуть участь приблизно 14 000 учасників із 15 країн, включаючи Канаду, Німеччину, Данію, Фінляндію, Францію, Польщу, Швецію, Велику Британію та США.

Цього року вперше місцеве населення також буде залучено до навчань для підвищення свідомості про небезпеки. Місцеві жителі отримають SMS-повідомлення з інструкціями про те, як діяти та де шукати укриття в разі потенційної небезпеки.

Нагадаємо, у Києві на території Дарницького району з 6 по 10 травня триватимуть військові навчання, мешканців наполегливо просять не знімати та не оприлюднювати відео з технікою та бійцями.

У ході тренувань відбудуться практичні дії із залученням особового складу, штатної військової техніки та озброєння.

Як писав "Ми-Україна" раніше, прикордонники затримали 44-річного чоловіка, який "перевтілився" у жінку, щоб виїхати з України.

Головне