В енергосистемі України виник незначний дефіцит, - Міненерго

В енергосистемі України виник незначний дефіцит, - Міненерго

В енергосистемі України зафіксовано невеликий дефіцит електроенергії. Втіи, це не впливає на жодну з областей.

Про це повідомили в Міненерго 9 грудня.

Через пошкодження генеруючого обладнання в результаті обстрілів у прифронтовій зоні та збільшення споживання, система відзначає невеликий дефіцит електроенергії (до 1,4% від добового обсягу споживання).

Також повідомлено про тимчасовий аварійний ремонт блоку ТЕС, проте його повернення в експлуатацію планується протягом доби.

Міністерство наголосило, що для компенсації дефіциту будуть використані додаткові резерви гідрогенерації та екстрені імпортні постачання електроенергії від сусідніх держав.

На 9 грудня заплановано імпорт електроенергії до 5 193 МВт-год, при цьому експорт не передбачений.

Енергетики зазначили, що ситуація під контролем, енергосистема збалансована, і наразі графіки відключень не плануються для застосування в жодній з областей. Проте споживачів просять зменшити навантаження на енергосистему в пікові години споживання, особливо вечорами з 16:00 до 18:00.

Нагадаємо, "Укренерго" знову залучає аварійну допомогу від Румунії та Польщі. Екстренний захід застосований для компенсації дефіциту електроенергії в енергосистемі. Головною причиною виникнення дефіциту є недостатність генеруючих потужностей.

Як інформував "Ми-Україна" раніше, в МЗС відповіли на плани росії провести вибори президента на ТОТ.

Головне