В Енергодарі російські загарбники забороняють видавати жителям ліки без паспорта росії 

В Енергодарі російські загарбники забороняють видавати жителям ліки без паспорта росії 

В тимчасово окупованому Енергодарі окупанти забороняють видавати ліки мешканцям, які не мають російського паспорта. Про це повідомив мер міста Дмитро Орлов.

"Російські загарбники продовжують знущатися з мешканців окупованих територій, запроваджуючи нові обмеження для тих, хто відмовляється отримувати паспорт рф. Певно, що через недостатні темпи паспортизації на захоплених територіях загарбники отримують догани від свого злочинного керівництва. Тому окупанти продовжують тиснути на населення всіма можливими засобами, вдаючись до відкритого терору та шантажу", - зазначив він.

Відомо, що аптеки, які лишилися у місті та були захоплені загарбниками, відмовляються видавати громадянам без російського паспорта життєво необхідні ліки.

“Це саме ті категорії пільгових ліків, які громадяни України мають право отримувати повністю безплатно, адже від їхнього застосування залежить життя пацієнтів", - пояснює мер.

Також з 1 вересня в Енергодарі росіяни хочуть заборонити надавати медичну допомогу без наявності паспорта росії.

"Уже зараз людям, які не мають "папірця" рф, можуть відмовити в госпіталізації або у наданні медичних послуг. Тобто загарбники користуються вразливим становищем людей аби змусити їх отримати паспорт своєї "недокраїни". Такі дії окупантів суперечать не тільки всім можливим правовим нормам, юридичним статтям та конвенціям, але й всім принципам людяності та моралі", - додав Орлов.

Як повідомляли “Ми-Україна”, російські окупаційні війська змушують українців отримувати громадянство росії.

Головне